Com Anar En El Amb Transport Públic

Operador:
Metro  i autobusos urbans de Barcelona

Puc pujar la bicicleta al metro o al bus?

Operador  Metro i Autobús

A l'autobús no és permès l'accés de bicicletes, llevat de les bicicletes plegables degudament plegades. Al metro es permet l'accés de bicicletes els dissabtes, els diumenges i els dies festius, i tots els dies durant els mesos de juliol i agost. Els dies feiners de la resta de l'any, se'n permet l'accés de 5.00 Hores a 7.00 hores , de 9.30 Hores a 17.00  Hores i des de les 20.30 Hores fins al tancament de les instal·lacions. Les bicicletes plegades degudament plegades es poden dur sense cap de les restriccions esmentades, sempre que no molestin la resta d’ usuaris.


Operador de Ferrocarrils CatalansFerrocarrils Catalans
Les persones usuàries poden dur bicicletes gratuïtament a tots els trens tots els dies. Segons l’ocupació del trens, el personal autoritzat d’ FGC pot variar aquestes condicions.

En cas que sigui un grup de gent elevat amb bicicletespreguem que es posin en contacte amb consultes d’FGC per valorar si es factible I si es necessari reforçar el servei 

 

Operador de Tramvia Barcelona
Tramvia
Es pot entrar amb bicicletes dins dels tramvies?
Sí, sempre i quan la capacitat al tramvia en aquell moment ho permeti. Cal evitar les hores punta. Hi ha espais reservats per la col•locació de les bicicletes a l’ interior dels tramvies.


Operador Ferrocarril 


  • La bicicleta o el patinet ha de viatjar sempre plegat o desmuntat i dins d'una funda. Pots portar una bicicleta o patinet per persona.
  • Si la suma de les dimensions de la funda és inferior a 180 cm, es considera equipatge de mà. Si supera els 180 cm es considera equipatge especial (dimensions màximes permeses: 120x90x40 cm).
  •  Els pedals han d'estar desmuntats i el manillar girat 90 graus.
  •  Si viatges en Trenhotel, tingues en compte que només s'admeten en departaments de llit adquirits en mode familiar, amb un màxim de dos patinets o bicicletes per departament. La bicicleta o el patinet viatja de franc, però sempre has de comprar un bitllet de bicicleta gratuït.
  • Si viatges en trens Alvia o Intercity amb origen o destinació a Galícia i portes una bicicleta que, per les seves dimensions, es considera equipatge especial, també cal comprar un bitllet de bicicleta gratuït .

 • si viatges en trens de Media Distancia, Cercanías/Rodalies o Feve:
  • Les bicicletes plegades poden viatjar com a equipatge de mà o equipatge especial, en funció de les mides (consulta tota la informació)
  • Si la bicicleta no va plegada, l'única limitació és que pots portar una bicicleta o patinet per persona. No cal que viatgin desmuntats ni dins d'una funda.
  • En els trens de Media Distancia, la teva bicicleta sense plegar viatja a l'àrea específica que hi ha a bord per transportar-les. El preu és de 3 € per a viatges superiors a 100 km. El nombre de bicicletes que poden viatjar en tren és limitat. 
  • En Cercanías/Rodalies i Feve, la teva bicicleta o patinet viatja de franc als espais destinats a l'efecte, sempre que l'ocupació del tren ho permeti. Si no hi ha espais senyalitzats, col·loca'ls a la plataforma d'accés del tren, sense envair els passadissos ni les zones de seients no abatibles.

 


Autobusos Lineas Interurbanes: 


Autobusos Interurbans
Gremi de Comerciants de Bicicletes de Catalunya ha liderat la petició recolzada per les entitats de la bicicleta com Amics de la Bici i la Coordinadora Catalana d' Usuaris de la Bicicleta (CCUB) per aconseguir que els serveis regulars d’ autobusos interurbans concessionaris per la Generalitat de Catalunya puguin transportar bicicletes de manera gratuïta.La Generalitat de Catalunya informa de què a partir de l’1 de gener de 2015, els usuaris de la bicicleta podran pujar-la al bus de manera gratuïta.
Les bicicletes hauran d’ anar a la bodega del vehicle, excepte quan es tracti de bicis plegables, que es podran transportar al mateix bus sempre i quan aquest admeti viatgers de peu.
Es podran portar com a màxim 5 bicicletes a la bodega i 2 a l'interior de l'autobús.
Només s’ admetran bicis que estiguin en un estat de neteja correcte.
És molt més fàcil del que sembla. Sovint renunciem a portar-nos la bici de vacances pensant que transportar-la amb avió serà difícil i car, i no és l'un ni l'altre. O no ho és si ho fem de la manera correcta i amb la companyia adequada.Avio per transportar Bicicletes has de plegar el manillar, treure els pedals, desinflar les rodes i embalar-la en les caixes especials que posem al teu abast.


Resultat d'imatges de avio
La bici amb l' avio

Bicicletes:
Has de plegar el manillar, treure els pedals, desinflar les rodes i embalar-la en una caixa o bossa dissenyada específicament per al seu transport.

*Es poden aplicar diversos càrrecs, taxes o Impostos, d’ acord amb la legislació de cada país.

* Cal consultar  la companyia operadora és diferent , consulta-li les condicions particulars del transport i la franquícia. 

Als vols EX IB5XXX no es pot sol·licitar ni prestar aquest servei.

nota informacio  treta dels operadors de transport public que operan a barcelona i catalunya

 Viatjar amb el teu vehicle et proporciona una major independència en la teva destinació. Reservar la seva plaça és fàcil, només has d'indicar durant el procés de reserva la marca, el model, la longitud i l'altura.

Tipologia de vehicles

Bicicletes:

Si el teu vehicle no està inclòs en aquesta taula, has de consultar el  departament de carrega del port de sortida.

Embarcament de vehicles

Si viatges amb el teu vehicle hauràs de presentar-te en el port 90 minuts abans de la sortida del vaixell com a hora límit, excepte en la línia Melilla-Màlaga i Melilla-Almeria que són de 60 minuts abans i la línia Eivissa-Formentera i Algesires-Ceuta que són 30 minuts abans. Els passatgers, que embarquen sense vehicle poden fer-ho fins a 60 minuts abans de la sortida del vaixell.

A l'hora d'embarcar, les dades de la reserva han de coincidir amb els del vehicle. Si el vehicle a embarcar respon a una tarifa superior s'haurà d'abonar la diferència. És necessari portar amb si la documentació i el segur del vehicle.

En el moment de l'embarcament i segons quin port, només el conductor del vehicle podrà embarcar juntament amb aquest, la resta de passatgers hauran de fer-lo pels accessos de passatge. Una vegada en la zona d'estacionament del vaixell, el conductor i/o acompanyants no poden romandre en el vehicle durant la travessia, el motor del vehicle ha de d'estar desconnectat des de la seva detenció després de l'embarcament i només podrà procedir-se a la seva arrencada després de la baixada de rampes i així sigui indicat per un membre de la tripulació.

Cal tenir en compte que des de l'1 de gener de 2020, el port de Barcelona és considerat zona de baixes emissions. Per tant, els usuaris que vulguin accedir amb el seu vehicle hauran de complir amb la normativa. Més informació aquí.

Bicicletes i patinets

En tots els vaixells de la companyia que poden embarcar vehicles, les bicicletes i els patinets viatgen gratis, excepte en la línia Algesires - Tànger. L'embarcament de la bici i el patinet elèctric s'ha d'indicar en fer la reserva. Els patinets elèctrics només poden viatjar amb passatgers majors de 15 anys.