Transport Públic

Operador:
Metro  i autobusos urbans de Barcelona

Puc pujar la bicicleta al metro o al bus?


Transports Metropolitans de Barcelona
Metro i Autobús
A l'autobús no és permès l'accés de bicicletes, llevat de les bicicletes plegables degudament plegades. Al metro es permet l'accés de bicicletes els dissabtes, els diumenges i els dies festius, i tots els dies durant els mesos de juliol i agost. Els dies feiners de la resta de l'any, se'n permet l'accés de 5.00 a 7.00 h, de 9.30 a 17.00 h i des de les 20.30 h fins al tancament de les instal·lacions. Les bicicletes plegades degudament plegades es poden dur sense cap de les restriccions esmentades, sempre que no molestin la resta d’ usuaris.


Ferrocarrils Catalans
Ferrocarrils Catalans
podeu anar aquest enllaç de la operadora:
http://www.fgc.cat/cat/condicions_us.aspTramvia
Es pot entrar amb bicicletes dins dels tramvies?
TRAM
Tramvia
Sí, sempre i quan la capacitat al tramvia en aquell moment ho permeti. Cal evitar les hores punta. Hi ha espais reservats per la col•locació de les bicicletes a l’ interior dels tramvies.
Operador TrenPlegadas o desmontadas
Siempre que superen las dimensiones señaladas para ser consideradas equipaje de mano, serán admitidas en los servicios AVE, Larga Distancia y Avant para trayectos nacionales con las siguientes condiciones:
 • Que la bicicleta se encuentre plegada o desmontada dentro de una funda de unas dimensiones máximas de 120 x 90 x 40 cm (largo-alto-ancho).
 • Los pedales deben estar desmontados y el manillar girado 90º.En plazas acostadas, camas y literas:
En el caso de departamentos de camas, solo se admitirá en departamentos adquirido modo familiar y con un máximo de dos bicicletas por departamento.
 • Cuando el viaje se realice en litera, solo se admitirán dos bicicletas por departamento como máximo.
 • El transporte de la bicicleta es gratuito, siendo necesario obtener el correspondiente billete.

En trenes de Media Distancia Convencional, Cercanías y Ancho Métrico, las bicicletas plegadas no será necesario que viajen dentro de funda.

SIN plegar o sin desmontar

Se limitará a una bicicleta por viajero y sólo a los Servicios de Media Distancia Convencional, Cercanías y Ancho Métrico con las siguientes condiciones:
Servicios sin reserva de plaza:
 • Se podrá limitar el número de bicicletas por tren.
 • Para aquellos servicios que no se establezca un número máximo de bicicletas por tren, la única limitación existente es que no suponga molestia para el resto de los viajeros.
 • En Media Distancia Convencional y Ancho Métrico (Media Distancia) el precio del transporte de la bicicleta es de 3 euros para trayectos superiores a 100 kilómetros.Para recorridos inferiores a 100 kilómetros en estos trenes el coste del transporte es de 0 €.
Servicios con reserva de plaza
 • Se limitará el número de bicicletas por tren. Solamente estará permitida en aquellos trenes que dispongan de un espacio o área específica para el transporte de bicicletas, estando por lo tanto limitada a un número de bicicletas por tren.
 • El precio por el transporte de la bicicleta es de 3 euros para trayectos superiores a 100 kilómetros.


En Cercanías


Se podrán transportar bicicletas en los trenes de Cercanías bajo las siguientes condiciones específicas:
 • Sólo se admitirá una bicicleta por viajero
 • El viajero portador de la bicicleta deberá estar en posesión de un título de transporte válido y no abonará cantidad alguna por este servicio.
 • Si la ocupación del tren fuera elevada y el viajero portador de bicicleta no pudiera realizar su viaje o pudiera ocasionar molestias, podrá optar por otro tren o por la devolución del importe total de su billete.
 • Las bicicletas serán transportadas en los espacios destinados para ello. En el caso de no existir señalización, los espacios destinados para el transporte y acondicionamiento serán los espacios de acceso de los trenes autorizados, sin invadir, en cualquier caso, los pasillos y las zonas de asientos no abatibles.
 • La carga, custodia y descarga de las bicicletas será efectuada por sus propietarios.
 • Renfe no se hace responsable de los posibles desperfectos o pérdidas que puedan sufrir las mismas durante el trayecto.
ACCESOS.- El máximo de bicicletas por plataforma de acceso, lo determinará la disponibilidad de espacio en cada momento, prevaleciendo siempre el criterio de Atención al Cliente.

 Renfe Rodalies de Catalunya En estos trenes, las condiciones de acceso y comercialización las determina las Generalitat de Catalunya, por lo tanto las normas descritas en esta página no son aplicables a los mismos.

* Aquesta informació esta extreta de la web oficial del operador de Tren Renfe www.renfe.es

Per mes informació podeu  veure aquesta pagina web dels companys de con bici:

http://bicisaltren.conbici.org/?page_id=798Autobusos Lineas Interurbanes: 

Autobusos Interurbans
Gremi de Comerciants de Bicicletes de Catalunya ha liderat la petició recolzada per les entitats de la bicicleta com Amics de la Bici i la Coordinadora Catalana d' Usuaris de la Bicicleta (CCUB) per aconseguir que els serveis regulars d’ autobusos interurbans concessionaris per la Generalitat de Catalunya puguin transportar bicicletes de manera gratuïta.

L
a Generalitat de Catalunya informa de què a partir de l’1 de gener de 2015, els usuaris de la bicicleta podran pujar-la al bus de manera gratuïta.
Les bicicletes hauran d’ anar a la bodega del vehicle, excepte quan es tracti de bicis plegables, que es podran transportar al mateix bus sempre i quan aquest admeti viatgers de peu.
Es podran portar com a màxim 5 bicicletes a la bodega i 2 a l'interior de l'autobús.
Només s’ admetran bicis que estiguin en un estat de neteja correcte.
És molt més fàcil del que sembla. Sovint renunciem a portar-nos la bici de vacances pensant que transportar-la amb avió serà difícil i car, i no és l'un ni l'altre. O no ho és si ho fem de la manera correcta i amb la companyia adequada.

Avio per transportar Bicicletes has de plegar el manillar, treure els pedals, desinflar les rodes i embalar-la en les caixes especials que posem al teu abast.


Resultat d'imatges de avio
La bici amb l' avio
Requeriments per al transport: 
D'un sol seient i sense motor.
S'han de facturar plegades, amb els manillars fixats als costats, els pedals trets i les rodes desinflades i correctament embalades.
Iberia disposa en molts aeroports d’un embalatge de dimensions 131 + 72 + 21 cm. El preu d'aquestes caixes és de 20 EUR per unitat. Aquest embalatge es lliurarà a petició del passatger o a requeriment dels agents en cas d'irregularitats (excepte per exemple als aeroports de Berlín i Düsseldorf). Si les dimensions de la bicicleta que vols facturar superen les de l’embalatge proporcionat per companyia aeria 
, és el mateix passatger qui s’ha de responsabilitzar de buscar-ne un altre d’adequat per a la mida.
Iberia es reserva el dret de rebutjar el transport d’ equip esportiu voluminós i passar-lo a Iberia Cargo, amb unes condicions i tarifes diferents.
Facturació d’ equipatge
Es tracten sempre com a excés d’equipatge amb una tarifa fixa de 75 EUR per trajecte, abonable exclusivament a l’aeroport, independentment de la destinació. Quan l’ origen del viatge sigui Amèrica, Nigèria i Israel, la tarifa és de 75 USD.
D ’acord amb la reglamentació de l’ ANAC (Aviació Civil Brasilera) per als viatges amb origen al Brasil (anada i tornada), tot i que les bicicletes entren dins de la franquícia del passatger, si s’ excedeix la franquícia s’ aplicarà una taxa de 120 USD per paquet extra.

*Es poden aplicar diversos càrrecs, taxes o Impostos, d’ acord amb la legislació de cada país.
* Cal consultar  la companyia operadora és diferent , consulta-li les condicions particulars del transport i la franquícia. 
Als vols EX IB5XXX no es pot sol·licitar ni prestar aquest servei.


nota informacio  treta dels operadors de transport public que operan a barcelona i catalunya


Cap comentari: